Mijn favorieten

Huis te koop in Brandevoort

Huis te koop in Brandevoort

Verkoper Marloes Kuyten schrijft over haar ervaring met Van Uffelen Makelaars. Wij volgen haar tijdens het gehele verkooptraject; van het maken van een keuze voor een makelaar, tot (hopelijk snel) het tekenen van de leveringsakte bij de notaris. Bij deze blog #1, over de grote stap om het huis in de verkoop te zetten.


"Óf we gaan verhuizen,” zei manlief plompverloren. We waren bezig met het ophangen van wat plankjes op de kamers van de jongens, ergens in februari van dit jaar. Slik….verhuizen? Waarheen dan? Hoe? Wat? Wanneer? Stof tot nadenken dus. Keuzes maken. Knopen doorhakken.

We lieten het hele idee ‘verhuizen’ een paar maanden liggen. We hadden (en hebben!) het tenslotte hartstikke goed in het huis waar we woonden: fijne buren, voldoende ruimte, mooie plek in Brandevoort. Maar ook: we zouden wel een andere keuken en badkamer willen en een wat andere indeling in het huis. Tel daarbij de huidige lage hypotheekrente op en een rondje ‘Open Huizen Route’ om te kijken of er iets interessants voor ons te koop staat in Brandevoort, en we kwamen tot de conclusie dat verhuizen een goede optie is.

De keuze voor de verkoopmakelaar was vrij snel gemaakt: makelaar Frank van Uffelen had een goed verhaal, zijn brochures zien er prachtig uit en de hoognodige ‘klik’ was er. Hij gaat tenslotte ons mooie huis vol met fijne herinneringen verkopen. Dat kan alleen als er vertrouwen is.
Maar dan…. Het huis moet klaargemaakt worden voor de verkoop. En dat betekende in ons geval: opruimen, weggooien, inpakken en poetsen. Man, wat kan een mens veel zooi verzamelen in 9 jaar tijd! Gelukkig was alles op tijd ‘spik en span’ voordat de fotograaf arriveerde. Het lukte hem om van ons huis, van elke kamer, van elke ruimte een ‘plaatje’ te maken, echt vakwerk!

Daarna is het weer wachten. Wachten op de brochureteksten, wachten op de plattegronden van het tekenbureau, wachten tot ons huis is aangemeld op Funda. Want eerlijk is eerlijk: pas als een huis op Funda staat, wordt het gevonden door potentiele kopers. En vanmorgen was het zover: Frankenvoort 28 in Helmond staat officieel te koop! Terwijl ik dit schrijf, kijk ik een keer naar de statistieken op ons Funda-account: ons fijne huis is al ruim 2300 keer bekeken! Nu is het wachten op de eerste bezichtiging!

http://www.funda.nl/koop/helmond/huis-49060513-frankenvoort-28/