Mijn favorieten

Makelaarskantoor Van Uffelen bestaat 40 jaar!

Makelaarskantoor Van Uffelen viert veertigste verjaardag

Een familiebedrijf dat staat als een huis

Familiebedrijven worden zeldzaam. Maar niet in Eindhoven, aan de Brussellaan. Daar vierde Makelaarskantoor Van Uffelen op 1 maart 2017 jl. zijn veertigste verjaardag. In die vier decennia wisten vader en zoon Van Uffelen met een hecht team van medewerkers de woelige markt te bedwingen en klanten aan zich te binden. Hun kracht: ‘persoonlijk contact’ en ‘een professionele, servicegerichte aanpak’. Het werpt vruchten af: in 2016 stond het kantoor met bijna 200 verkochte woningen in de top 3 van de meest succesvolle woningmakelaars in Eindhoven.
 
Makelaarskantoor Van Uffelen richt zich op de koop en verkoop van woningen, appartementen én bedrijfspanden, specifiek die voor het MKB. Dat was al zo toen Leo van Uffelen in 1977 in Eindhoven met zijn makelaarskantoor startte, gewoon aan huis en samen met zijn echtgenote. “Al lag toen het zwaartepunt op woningen”, weet hij nog. “Nieuwbouwwijken kwamen als paddenstoelen uit de grond. Blixembosch, Achtste Barrier, Heesterakker…” Met het succes kwam de groei en Leo verhuisde na een jaar naar een kantoorpand aan de Brussellaan.
 
Eindhoven en omstreken
Veertig jaar later is het kantoor daar nog steeds gevestigd, nu met zoon Frank aan het roer. Vader Leo fungeert op de achtergrond als klankbord. Inmiddels heeft het kantoor ook een vestiging in Helmond. Daar kunnen klanten op afspraak terecht. “En uiteraard zijn we met ons aanbod en onze dienstverlening ook online te vinden op social media”, knikt Frank.
 
Volledige begeleiding, realistische prijs
Het geheim van veertig jaar succes zit hem volgens vader en zoon in een persoonlijke aanpak en in ‘pal achter je klant staan’. Frank: “We begeleiden klanten van A tot Z. Van een verzorgde en professionele presentatie van het te verkopen pand tot deskundige bezichtigingen, taxaties en verzekeringsadvies. Zonder professionele begeleiding is het bijna niet te doen om een huis te kopen of te verkopen.” Leo beaamt dit: “In mijn tijd bestond een koopcontract uit één A4’tje. Nu is het door alle regelgeving een dik dossier geworden. Daar heb je als koper of verkoper graag een deskundige bij.”
 
Luisteren naar de wensen
Frank: “We beseffen dat het voor mensen een grote stap is om een woning te kopen of te verkopen. Aan ons de taak om dat proces soepel te laten verlopen. Door het papierwerk voor hen te regelen, maar ook door goed naar hun wensen te luisteren. En door simpelweg niet te gaan voor het snelle geld. We streven altijd naar het beste resultaat voor onze opdrachtgever. Dat vraagt van ons om een creatieve aanpak. We willen oprecht dat hij zijn huis met een goed gevoel verkoopt. Deze aanpak geldt eveneens voor kopende klanten: ook voor hen knokken we altijd voor een goede prijs.”
 
Die aanpak geeft klanten vertrouwen, zo blijkt uit de groei van het kantoor. Na veertig jaar staat dit familiebedrijf nog steeds als een huis!

Om deze mijlpaal te vieren gaat het kantoor met het hele team en aanhang een weekend weg.