Blog

Over mislukte croissants en waarom je een aankoopmakelaar zou inschakelen

Over mislukte croissants en waarom je een aankoopmakelaar zou inschakelen

Met onderstaand recept, van internet geplukt, sta ik zondagochtend vroeg in mijn badjas in de keuken. Op zaterdag alles in huis gehaald en met de gedachte aan de heerlijke geur van versgebakken croissants, zelf geperst sinaasappelsap en een perfect gekookt eitje ga ik aan de slag met het recept.

  • Bloem 500 gram
  • Water 140 ml
  • Volle melk 140 ml
  • Suiker 55 gram
  • Zachte boter 40 gram
  • Verse gist 32 gram
  • Zout 12 gram

Dat valt nog niet mee, het deeg blijft plakken aan mijn roller, meer bloem lost dat op. Terwijl mijn aanrecht inmiddels op een winterlandschap lijkt ben ik klaar voor het toevoegen van de boter. Hoezo boter platrollen zonder dat deze breekt, hoe dan? Verdorie, de boter is ook nog eens helemaal dof van de bloem. Ik rol het deeg uit en leg de losse stukken boter erop, ik vouw er een hoek van het deeg overheen, precies zoals het recept voorschrijft, en vouw de zijkanten dicht. Ik rol het deeg platter en aan alle kanten puilt de boter eruit, dat stond zo niet in het recept!

Ik ga stug door met rollen en vouwen maar ik krijg het deeg niet gelijkmatig qua dikte, dat zal aan de smaak niets afdoen denk ik nog. Uiteindelijk snij ik uit de ribbelige deegplaat driehoeken om daarmee de croissants te rollen. Hmm, dat ziet er op de foto's van het recept toch anders uit. De enigszins bijzonder ogende croissants gaan op vetvrij bakpapier 20 minuten de oven in.

Het ruikt heerlijk in de keuken, na 20 minuten open ik de oven waar tot mijn teleurstelling 12 vettige hoopjes bleekgele bolusvormige misbaksels liggen te glimmen. Niks luchtige laagjes, knapperige korst en goudbruine glans. Gelukkig is de supermarkt open…

Wat heeft mijn verslag van een mislukt bakavontuur nu te maken met een aankoopmakelaar zal je denken?

Mijn croissants zijn mislukt doordat ik niet de kennis en ervaring heb die een bakker heeft, een goede bakker heeft een gedegen opleiding gehad, heeft stages gelopen, recepten geprobeerd, aangepast en zich het vak eigen gemaakt. Daarnaast heeft hij de materialen die hij nodig heeft om die kennis optimaal te kunnen gebruiken. Net als een aankoopmakelaar dus.

Een NVM-aankoopmakelaar heeft een afgeronde hbo-opleiding, aangevuld met enorm veel vakgerichte trainingen waardoor hij alle theoretische kennis heeft die nodig is als basis om het vak uit te kunnen oefenen. Maar die theoretische kennis komt pas tot zijn recht na jarenlange ervaring. Daar waar een bakker rekening houdt met receptsamenstellingen, temperaturen en kwaliteit van de grondstoffen weet een aankoopmakelaar alles van de actuele marktsituatie, bouwkundige staat, omgevingsfactoren en het koop- en verkoopsentiment. Een aankoopmakelaar is zakelijk en resultaatgericht en dat mag ook wel, want het is geen croissantje dat je gaat kopen.

Heb je hulp nodig bij de aankoop van jouw woning? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze aankoopmakelaars helpen je graag!

Geschreven door Van Uffelen op

Laatste Nieuws

040 241 59 59 info@vanuffelen.nl

Funda

Wij worden beoordeeld met een 9!