Blog

Duurzaam wonen? Jouw duurzame woning zo groen mogelijk!

Duurzaam wonen? Jouw duurzame woning zo groen mogelijk!

Duurzaamheid, je hoort dit de laatste tijd overal. Als je de televisie aanzet, als je de newsfeed op je iPad leest, als je kinderen van school komen en jij hun vraagt wat ze hebben gedaan of als je partner thuiskomt en vertelt dat ze op het werk willen verduurzamen. Het lijkt wel alsof het vandaag de dag allemaal niet groen genoeg kan. Iedereen is ermee bezig, want we willen een leefbare wereld achterlaten voor de nieuwe generatie. Met Greta Thunberg voorop die de (wat) oudere generatie de schuld geeft van de huidige milieuproblemen. Laten we eerlijk zijn, we hebben ons steentje hier helaas wel aan bijgedragen. Maar wat als we nu willen helpen om het tij te keren en een duurzaam steentje willen bijdragen?

Duurzaam wonen

Je staat op het punt om een huis te kopen of misschien zelfs te bouwen, want ambitieus ben je altijd geweest. Maar nu wil je dat jouw ambities samengaan met groene keuzes. Je zoekt het letterlijk dichtbij huis en begint bij jouw nieuwe woning. Dat is een hele investering. Dus dat kun je maar beter zo goed mogelijk aanpakken, ook voor de toekomst. Duurzaam wonen is zeker een onderdeel van duurzaamheid. Tegenwoordig zijn er zelfs op de huizenmarkt groene keuzes mogelijk. We nemen samen wat duurzaam wonen mogelijkheden met je door.

Kavel gekocht?

Je hebt wellicht een kavel gekocht, omdat je grootse plannen hebt. Je wilt er namelijk duurzaam gaan wonen met je gezin. Maar hoe pak je dat aan? Een voordeel van duurzaamheid is ook dat je een laag energie verbruik hebt, dat is wel handig met die energiekosten die tegenwoordig door het dak gaan. Laten we jouw dak mooi op je nieuwe huis laten zitten en ervoor zorgen dat die energiekosten er niet doorheen schieten. Daar kun je alvast mee beginnen, met een goede dakisolatie. Warme lucht stijgt, die willen we niet door het dak laten schieten in de winter. Wist je trouwens dat er ook duurzame gerecyclede bakstenen zijn, gemaakt van afval? Nu denk je zeker, ja in lelijke kleuren? Nou nee, duurzaam wonen kan ook heel trendy. Deze bakstenen komen namelijk in kleuren als Salami en Nougat.
Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op deze site.

Belangrijke duurzame pijlers

Energie besparen is een van de belangrijkste dingen als het gaat om duurzaam wonen. Dit doe je gemakkelijk door:

  1. Energie te besparen
  2. Kies voor zonne-energie
  3. Bespaar op verwarming

Zonnepanelen duurzaam

Zonnepanelen dragen bij aan een duurzame woning. Met zonne-energie zorg je ervoor dat je zelf energie opwekt en onder aan de streep een lagere energierekening hebt. Wil je duurzaam wonen, maar liever niet je dak ontsieren met zonnepanelen? Dan zijn raamkozijnen en dakpannen met ingebouwde zonnecellen of zelfs meubilair een optie. Kun je ook minder stopcontacten inbouwen in de muren. Je zet jouw computer of mobieltje op tafel en voilà, als jij opgeladen bent na jouw kop koffie is jouw mobieltje dat ook!

Duurzaam wonen: een groene hypotheek

Wist je dat hypotheken ook meegaan in verduurzaming? Banken bieden tegenwoordig extra hypotheek korting aan als je je woning verduurzaamt. Dit scheelt lekker in de hypotheek kosten. Deze ‘groen’ gespaarde geldbiljetten kun je of weer duurzaam spenderen voor jouw woning of lekker sparen voor later. Je kunt zelfs met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) een hoger bedrag lenen als jij voor duurzaamheid in jouw woning gaat.

Duurzaam wonen in Eindhoven

Ben je geïnspireerd om jouw eerste woning duurzaam in te richten en wist je niet dat er zoveel mogelijk is? Heb je een duurzame woning in Eindhoven op het oog of vraag je je af of je nog duurzaam kunt verbouwen aan een woning of wat de hypotheek mogelijkheden zijn als je zelf verduurzaamt? Makelaarskantoor Van Uffelen helpt je graag verder bij het kopen van een duurzame woning of het te koop aanbieden van een duurzame woning. Neem contact met ons op!

Geschreven door Van Uffelen op

Laatste Nieuws

Neem direct contact op

040 241 59 59 info@vanuffelen.nl

Funda

Wij worden beoordeeld met een 8,9!